Асфалт вместо павета по столичния бул. Братя Бъкстон
Асфалт вместо павета по столичния бул. Братя Бъкстон / Sofia Photo Agency, архив
Асфалт вместо павета по столичния бул. "Братя Бъкстон"
47103
Асфалт вместо павета по столичния бул. "Братя Бъкстон"
  • Асфалт вместо павета по столичния бул. "Братя Бъкстон"

За четири месеца се затваря за ремонт участък от бул. „Братя Бъкстон" в столичния квартал „Манастирски ливади". Причината е изграждането на канализационен колектор, който ще обслужва жителите на квартала, а промените в движението ще започнат в петък. Проектът обхваща целия булевард, но е разделен на етапи. Първият етап, който ще приключи в средата на март, обхваща участъка от бул. „Братя Бъкстон" между бул. „Тодор Каблешков" и ул. „Вихрен".

След края на ремонтите ще бъде подменена и настилката на целия булевард, като на мястото на паветата вероятно ще бъде положен асфалт. По време на ремонтите ще има и промени в движението на градския транспорт.

Канализационният колектор ще бъде по протежението на целия бул. „Братя Бъкстон", като по ул. „Българска легия" ще се направи и канализация и подмяна на водопроводи, обясни Иван Иванов - главен технически директор на Софийска вода: „Общата инвестиция е 2 950 000 лева. Дължината на съоръженията, които ще се изградят, е малко под 2 километра. Този колектор ще осигури отводняването на Манастирски ливади - Запад" и част от квартал Бъкстон".

След полагането на инфраструктурата Столичната община ще възстанови цялата настилка на булеварда до Околовръстния път, допълни Георги Тодоров от Столичната дирекция „Транспортна инфраструктура": „Ще имаме съвсем нови тротоари, чисто нова контактна мрежа и ще бъде изградено и ново улично осветление".

Маршрутът на тролей № 2 ще се скъси до тролейбусно ухо Борово (крайна станция на тролей № 9), обясни Антон Деспотов от ЦГМ: „За обслужване на хората се увеличават колите по 63 линия и се въвежда еднопосочно движение по улица „Вихрен" и улица „Иван Сусанин".

Деспотов прикани хората да спазват знаците, които ще бъдат поставени в петък, за да се осигури движението на автобус 63. Отделно от това ще има и по 2 нови спирки - съответно на улиците „Вихрен" и „Сусанин". Догодина по това време вероятно целият булевард ще бъде обновен и ремонтиран.