Жена от Кортен победи в шоуто Златно токче
Жена от Кортен победи в шоуто Златно токче / netinfo

Марияна Ахчиева от село Кортен е победител в третото издание на атрактивното осмомартенско женско автомобилно шоу „Златно токче", организирано от читалище „Светлина 2000" и кметство-село Кортен. За да дадат шанс на всички желаещи дами да участват, организаторите не наложиха ограничения за възрастта и местоживеенето на участничките, както и за габаритите и мощността на автомобилите, с които те се състезаваха. По време на състезанието 19-те участнички от Кортен, Ценино, Нова Загора, Ямбол и Сливен изпълняваха различни фигури-змейка напред и на заден ход, осморка и квадрат, тунел и показаха уменията си не само в шофирането, но и в паркирането.

Журито в състав началник група „Сектор КАТ" при РПУ Нова Загора Васил Борносузов, автоинструктора Соня Чалъкова и Стоян Камбуров имаше за задача да следи прецизността на изпълнение от страна на дамите на задължителните елементи. На класиране подлежаха всички, които се включиха в регламентираното за преминаването на трасето време.

На второ и трето място се класираха Динка Найденова от Нова Загора и Надежда Калинчева от Сливен. Специалната награда „Шофиране по правилата"  бе присъдена на Антония Маринова от Нова Загора.