Пари и злато летяха през тераси към ало-измамници
Пари и злато летяха през тераси към ало-измамници / netinfo
4000 лева пусна през терасата си възрастна жена в Елхово. Тя е била подмамена по познатата схема –  доверен човек на следователя, съобщиха от ОДМВР Ямбол.

По-късно разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията. Разследването по случая продължава.

През изминалият ден в полицията в Ямбол са постъпили няколко сигнала за опити за телефонни измами, които благодарение на информираността на гражданите, не са се увенчали с успех. Основно използвания сценарий е бил “искане за съдействие при задържане на измамници”. По телефона, представилият се като „следовател Маринов“ се опитвал да убеди гражданите, че домашният им телефон е обект на телефонни измамници, които ще се обадят по-късно. Мнимият следовател уговарял гражданите за тяхна сигурност да съберат всички свои пари и ценности и ги предадат на изпратен от него доверен човек, а по- късно щял да им ги върне. Както при всички останали схеми на телефонни измами, се настоявало средствата да се предадат спешно.

От полицията призовават гражданите в никакъв случай да не изпълняват указания, в които се искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Да не се доверяват и не предоставят лични данни на непознати! При подобни случаи и при възникване на каквото и да е съмнение, да опитат да се свържат с близките си и да потърсят информация и помощ, като се обърнат  към местното Районно управление  на МВР- Ямбол или сигнализират на тел.112.