Засилено полицейско присъствие по главните пътища през летния сезон
Засилено полицейско присъствие по главните пътища през летния сезон / netinfo

6 предложения за подобряване безопасността на движението и недопускане на тежки пътно-транспортни произшествия е утвърдил директорът на Областна полиция Сливен. Това съобщи пред Дарик Николай Колев, началник група в сектор „Пътна полиция”.

Предприети са превантивни, профилактични, контролни, организационни и регулировъчни мерки за предотвратяване на тежките инциденти и регулиране на пътния поток през летния сезон. С писма, изготвени от полицейските инспектори ще бъдат предупредени, водачите, които често управляват след употреба на алкохол.

Кметовете на селата, които се намират в близост до двата най-натоварени пътя София- Бургас и Сливен – Нова Загора – Стара Загора са задължени да извършат преглед на малогабаритната селскостопанска техника и каруци. За първи път тази година при интензивен трафик по направление посока Бургас ще се осъществява дублиращо взаимодействие между патрулните екипи, които ще извършват и контролна дейност. А когато движението стане изключително натоварено, най-близките до пътен възел „Петолъчката” пътни полицаи ще регулират движението.

Тази схема на осъществяване на контрол и регулиране на движението ще продължи до 30 септември, информира Колев. Полицейски служители и служители от общинската охранителна фирма следят за неправилното паркиране в Сливен.