/ iStock/Getty Images
Двама лекари и медицинска сестра са сред новозаразените в областта, има и една жертва
В Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище "Качулка" се предприемат и засилват всички мерки, поради вероятността от увеличаване на броя на заразените с коронавирус, съобщиха от Община Сливен.

Нови десет случая на COVID-19 в Сливенско, почина мъж

Целият персонал и част от потребителите ще бъдат изследвани за коронавирус
. Пробите ще бъдат взети в петък, тъй като потребител на дома, е установен с коронавирус и на 6 октомври и е приет в болницата. Шест от потребителите са имали пряк контакт и ще бъдат изследвани с целия персонал.

Десет нови случая на коронавирус в Сливенско

Всички служители, които са имали контакт с болния, са поставени под 14-дневна карантина в домашни условия. Директорът на дома Злати Стоянов съобщи, че движението в сградата е ограничено, хората в пряк контакт с пациента са изолирани, закупени са термометри за ежедневно измерване на температурата.

16 са излекуваните от COVID-19 през изминалата седмица в Сливенско

Засилена е дезинфекцията в помещенията и е направена външна дезинфекция около блоковете, както и на превозните средства, които ще се ползват при нужда. Определени са дежурни екипи и хора, които да доставят храната по стаите. Служителите работят с предпазни облекла.

Пет нови случая на коронавирус в Сливенско

Три медицински лица от Сливен - двама лекари и медицинска сестра, са с положителен за COVID-19 резултат през последното денонощие
, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Установени са контактните им, назначена им е домашна карантина. От РЗИ са дали предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат изпълнени. Няма затворени здравни заведения.

Спад на заразените през изминалата седмица в Сливенско

През последното денонощие в областта, са диагностицирани още шест жители на община Сливен, двама - на община Нова Загора, двама - на община Котел. В триажно отделение, е починал пациент на 69 години от Сливен, постъпил в много тежко състояние.


Активните случаи на COVID-19 в областта към момента са 76, под домашна карантина са 264 души. Чакат се резултатите от 50 проби - 18 на лица със симптоми, 11 - на медицински персонал, 21 - контролни.