Заседава Общинският съвет в Сливен
Заседава Общинският съвет в Сливен / Дарик Сливен, архив

Етичен кодекс на кмета на Общината, кметовете на населените места и общински съветници ще разгледат на заседанието си днес общинските съветници от Сливен. 51 точки са включени в предварителния дневен ред на сесията, сред които приемане на Наредба за упражняване правата на собственик на Община Сливен в търговските дружества с общинско участие и общински предприятия; приемане на Наредба за управление и разпореждане със земеделски земи и водни ресурси в Община Сливен и приемане на Наредба за управление на горските територии, собственост на общината.

Общинските съветници ще разгледат също предложение за изменение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество; допълнение на Наредбата за символиката на Община Сливен и Правилник за организацията, устройството и дейността на Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси”. Програмата за управление на Община Сливен за мандат 2011-2015 г. също ще бъде разгледана от Общинския съвет. Ще бъде актуализиран Планът за развитие на Община Сливен за периода 2007-2013 г. Предстои също да се приеме предложение за изменение на бюджета на Община Сливен за 2012 год.; отчета за изпълнение на приетите от Общинския съвет решения през третото и четвъртото тримесечие на 2011 г., които не са възложени на кмета и общинската администрация.

Общинските съветници ще гласуват също отчета за 2011 г. на Програмата за намаляване на емисиите и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на община Сливен. Ще решат дали Сливен да се побратими с град Тараклия, Република Молдова. Ще приемат програма за работата си през второто тримесечие на 2012 г., както и годишен план за действие по изпълнение на „Общинска стратегия за развитие на социалните услуги 2011-2016 г. на община Сливен” за 2011г.

На заседанието днес ще бъде гласуван избора на директор на Общинско предприятие „Общински пазари”; ще бъде утвърдена обществена комисия за избор на носителката на наградата „Аргира Жечкова” на Община Сливен за мандат 2011-2015 г. Общинските съветници ще решат и дали да утвърдят протокол на Комисията по стипендиите със списък на кандидатите за отпускане на стипендии за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.