Заловиха крадци на взломни кражби и селскостопанска продукция
Заловиха крадци на взломни кражби и селскостопанска продукция / Dariknews, Архив

Пет непълнолетни момчета, извършвали взломни кражби от магазини и павилиони на територията на Сливен са задържани, съобщиха от ОД на МВР.

В хода на разследването полицейските служители са установили, че петимата, в различно съучастие, са извършили седем взломни кражби в периода 4-18 юни. Момчетата са на възраст от 14 до 17 години всички от Сливен.

Те са разбили входните врати на един хранителен магазин, три павилиона, едно заведение и два салона за красота. От обектите са откраднали общо около 260 лв., 65 кутии цигари и техника.

Част от вещите са предадени от извършителите. Работата по разкриване и документиране на цялата престъпна дейност на петимата продължава.

Задържани са и други трима мъже,  които редовно са тормозили с кражби на селскостопанска продукция жителите на вилната зона между село Чинтулово и Сливен.

На 23-ти юни е получено съобщение за кражба на картофи от частен имот, собственост на 68-годишен мъж в местността “ Пъндар бунар”.

След проведените оперативни действия са задържани извършителите. Те са криминално проявените мъже на 29, 44 и 63 години от Сливен. В хода на разследването е установено, че тримата са отговорни за редица кражби на продукция от части вилни имоти.

Работата по случая продължава.