Прокуратурата иска постоянен арест за петимата варненски митничари
Прокуратурата иска постоянен арест за петимата варненски митничари / Thinkstock/Getty Images
Районна прокуратура Елхово повдигна обвинение, задържа за 72ч. и внесе искане в съда в Елхово искане за постоянна мярка за неотклонение спрямо британския поданик Конрад С. на 54г. за извършени две тежки умишлени престъпления.

В село Горска поляна е засял и отгледал 2779 бр. растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и  държал 1,685кг. марихуана – престъпление

Разследването по делото се провежда от разследващ полицай  при ОД МВР Ямбол. В късните часове на 02.05.2017г. Районен съд Елхово наложи постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Определението на Районен съд Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Ямбол.

Припомняме, че в началото на 2013г. спрямо същото лице, в Окръжен съд Ямбол е постъпила Европейска заповед за арест с искане за предаването му на Кралство Великобритания поради повдигнато обвинение за шофиране на МПС, след като е бил лишен от това право със съдебен акт, както и за управление на с превишена скорост и извършване на катастрофа, последвано от бягство от местопроизшествието и съпроводено със съпротива на орган на власт. С акт на Апелативен съд Бургас е било допуснато изпълнението на Европейската заповед за арест, като лицето е било предадено на компетентните съдебни власти на Кралство Великобритания.