Зачестяват телефонните измами в Ямбол
Зачестяват телефонните измами в Ямбол / netinfo

Зачестили са телефонните измами през последните седмици в Ямбол, предупреждават от полицията. Измамници звънят на телефоните на възрастни хора, представят се за адвокати на техни близки и искат пари, с които уж да платят парична гаранция за транспортно произшествие, в което участват близките им, съобщават от ямболската полиция.

Две възрастни жени вече са измамени с по 1500 лева. След като жертвите повярват, че на някой близък е нужна голяма сума пари, измамникът им насрочва среща, представя се за адвокат или за дознател от полицията и прибира сумите. Най-често се искат около 1 500 лева, но ако изнудваният няма, то мнимите адвокати вземат и по-малко.

Под прицела на измамниците попадат основно възрастни хора, които лесно се поддават на заблуждението, че разговарят със свой роднина, попаднал в беда. И са готови да дадат колкото пари им поискат, за да помогнат. От полицията съветват хората да внимават повече и да не бъдат прекалено доверчиви. При подобни обаждания потърпевшите да се обаждат първо в местното РПУ.