/ Снимка: Дарик, архив
И тази година Община Сливен ще подпомогне хора с увреждания като им предостави дърва за огрев за зимния период.

Определените количества смесени широколистни дърва за огрев /4 кубика/, ще бъдат разпределени за лица, отговарящи на следните условия:

-с над 71% намалена работоспособност;
-хора, подали заявление в определения срок;
-лица, които не са подпомагани от Дирекция „Социално подпомагане” за отоплителния сезон и живеещи на територията на община Сливен.


Стойността на 1 пространствен кубик дърва за огрев е 34 лв., като общата стойност за 4 кубически метра е 136 лв., с включено ДДС.

Транспортирането на дървата за огрев се организира и заплаща от лицата в утвърдения списък, а дървата ще се получават от временни складове в общинска горска територия.

Срокът за подаване на комплекта от документи за подпомагане на хора с увреждания (заявление по образец, копие на експертно решение на ТЕЛК и документ за самоличност- за справка при подаване на място), е от 14 юни до 16 юли, включително в Център за административно обслужване на Община Сливен (деловодство) и/или по електронен път на имейл адрес: soc_help@sliven.bg.

Заявление за кандидатстване може да бъде получено от деловодството на Община Сливен (гише № 8 ) и/или изтеглено от официалния сайт на Община Сливен: https://mun.sliven.bg/za-hora-s-uvrejdaniya.
 
община Сливен