В продажба са винетните стикери за 2012 година
В продажба са винетните стикери за 2012 година / БГНЕС

Започна продажбата на винетни стикери за 2012 година в Сливенска област. Винетки се продават в Областно пътно управление, клоновете на Български пощи и бензиностанциите. Това съобщи за Дарик Кремена Димитрова - гл. специалист „Пътни такси и разрешителни" към Областно пътно управление  - Сливен. 

Няма промяна в цените за винетните стикери. Годишната винетка за леки автомобили струва 67 лв., месечната е 25 лв., а седмичната - 10 лв. Няма промяна и в цената за тежкотоварните автомобили от първа и втора категория.

Тази година върху винетните стикери няма да се изписва регистрационния номер на автомобила, уточни Димитрова. Промяна има само във формата и  дизайна на винетката. Те са с овална форма, за леките коли цветовете са преливащи - оранжево-жълти, а товарните са шарени.

Годишната винетка е с валидност от 1 януари 2012 г. до 31 януари 2013 година. Месечната винетка е валидна за срок от един календарен месец, считано от датата на валидизирането й. Седмичната е с валидност 7 дни от датата на валидизирането й, а дневната важи за деня, който е обозначен на нея чрез перфорация.