Утвърден е план-приема за общинските училища
Утвърден е план-приема за общинските училища / netinfo

18 паралелки след 7-ми клас и 18 след завършен 8-ми клас за учебната 2008/2009 година е утвърдил директорът на Регионалния инспекторат в Сливен Светла Драганова за общинските профилирани гимназии и средни общообразователни училища. Това съобщи за Дарик Стела Бояджиева, старши експерт по организация на средното образование.

Седем са утвърдените паралелки в ГПЗЕЕ „Захари Стоянов” след седми клас. В ПМГ „Добри Чинтулов” ученици ще се обучават в 7 паралелки, а в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” утвърдените паралелки са три. В Нова Загора седмокласниците ще могат да кандидатстват в СОУ „Христо Ботев” за паралелката с чуждоезиков профил с първи език английски.

 След 8-ми клас учениците могат да продължат образованието си в СОУ “Константин Константинов” за хореографска паралелка, ХГ “Дамян Дамянов” в паралелка история. СОУ “Хаджи Мина Пашов” ще приема през следващата учебна година в две паралелки непрофилирано дневно и в две вечерно обучение.

В СОУ “Йордан Йовков” завършилите основно образование ще могат да завършат обучението си в една непрофилирана и една бизнес – паралелка. СОУ “Пейо Яворов” ще приема ученици в една обикновена и една паралелка по технологичен туризъм.

Прием след осми клас ще има и в общинските училища в Котел, Твърдица, Шивачево и Нова Загора.

Директорите на ПМГ „Добри Чинтулов”, XI СОУ „Константин Константинов”, СОУ „Христо Ботев” в Нова Загора, СОУ „Г.С.Раковски” Котел и СОУ”Г.Каравелов” Шивачеаво са заявили броят на учениците в паралелките от 26 да се увеличи на 29, добави Бояджиева.