Тържествено честване на 6 май в Ямбол
Тържествено честване на 6 май в Ямбол / Община Ямбол

С тържествена церемония ще бъде отбелязан в община Ямбол - 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. Ритуалът по издигане на националното знаме ще започне в 11.00 ч. пред общината. В церемонията ще участват представителни блокове от ямболския гарнизон. Ще бъде отслужен молебен за здраве. По традиция, празникът ще завърши с тържествен марш.

„Споделете с нас родовата памет” – под този надслов ще премине Денят на отворени врати в Музея на бойната слава, посветен на 6 май. Освен да разгледат богата експозиция на музея, посетителите могат да подарят за попълване на фонда снимки, документи или предмети от своята родова история. Музеят на бойната слава ще работи от 8.00-12.00 и от 14.00 до 18.00 часа.

Възстановка на народния празник „Гергьовден” са подготвили за празника Регионалният исторически музей в Ямбол и НЧ „Пробуда”. Празникът започва от 17.30 часа в Етнографския комплекс в кв. „Каргон”. При дъждовно  време празникът ще се проведе в зрителната зала на читалище „Пробуда”.