Хаджидимитрово
Хаджидимитрово / община Тунджа
По стара традиция и тази година празникът Трифон Зарезан в почти всички населени места в община „Тунджа“ беше съпроводен от зарязване на лозя, дегустации на вина с конкурсен характер, музика и забавления.

Кметът на община "Тунджа" Георги Георгиев и заместник-кметът Станчо Ставрев взеха участие в ритуала „зарязване” в лозовите масиви край село Хаджидимитрово. Кметът Георгиев поздрави всички лозари, като им  пожела берекет и все така да създават най-пивкото вино в България.

Беше отслужен молебен за здраве и благоденствие, а жените от певческата група на селото изпълниха кратка програма.

Тунджа
община Тунджа


Гост на празника на лозарите и техния покровител в село Бояджик, организиран от кметството в селото и читалище „Джон Атанасов-1928”, беше Андон Кръстев – секретарят на община „Тунджа”. Ритуалът по зарязването се проведе на центъра на селото. Кръстев и кметът на селото Елена Маджарова зарязаха лоза и пожелаха здраве и  берекет на лозарите и винопроизводителите от Бояджик и от цялата община.

кмет Георги Георгиев
община ТунджаПредставители на общинското ръководство присъстваха на ритуално зарязване на лозята в селата Голям манастир, Овчи кладенец и Роза.