Станка Златева: Дори не знаех дали ще мога да участвам на това световно
Станка Златева: Дори не знаех дали ще мога да участвам на това световно / Иво Райчев Гонг.бг

Четирикратната световна шампионка по борба Станка Златева заяви категорично, че ще си почине след евентуално злато на следващата Олимпиадата. Българската медалистка за пореден път се изкачи на световния връх, след като на финала на шампионата на планетата в Москва триумфира след 2:0 части над Охинева Акуфо от Канада.

Станка Златева бе на антибиотици до последно, но все пак спечели титлата в категория до 72 килограма.

„Нямам представа как се получи, аз до последно боледувах и даже и не знаех дали ще участвам на това първенство. Но това, че тренирах цяла година ми даде сили да дойда тук ида се боря. Всяка среща беше за себе, аз до последно се лекувах и бяха на антибиотици, затова не знаех дали ще мога да издържа до следващата среща. Затова го карах по-кротко. По една точка, така е по-сигурно", сподели веднага след награждаването българската състезателка.

 „Дай, Боже, на Олимпиадата да взема златен медал и да си отдъхна и аз малко", добави Станка Златева.

 „Да сме живи и здрави, да няма контузии, боледувания и подготовката да върви добре, ще видим какво ще се получи на следващото първенство. Силите при нас са вече изравнени и до последно не мога да кажа кой ще победи", добави златното момиче на България.

 „Пожелавам си само да съм жива и здрава. Искам да благодаря на всички, които помогнаха за този медал. На д-р Йорданова, която така бързо ме излекува, както и на всички, които се грижиха за мен, за да дойда тук и да взема златния медал", завърши Златева.