Скоро приключва ремонтът в Отделението по детски болести
Скоро приключва ремонтът в Отделението по детски болести / netinfo

Пред завършване е ремонтът на Детското отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен, заяви изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров. Външната изолация на сградата е направена със средства от големия проект на болницата. Отделно ремонтните дейности са на стойност около 300 000 лв. 160 000 лв. от тях са осигурени от Министерството на здравеопазването. Останалата сума ще бъде изплатена със собствени средства на болницата. До края на месеца се очаква и новото обзавеждане, за което ще са нужни около 40-50 000 лв. Д-р Петров заяви, че ще бъде извършен и ремонт на оградата и в двора на отделението. Той се надява до края на октомври отделението да бъде възстановено.

Директорът на болницата припомни, че беше извършен и голям ремонт на Отделението по физиотерапия, за който са заделени около 100 000 лв. собствени средства.

В Отделението по акушер-гинекология е направен ремонт на родилните зали със 100 000 лева, отпуснати от Министерството на здравеопазването. „Останаха две отделения – психиатрия и гинекологичната част на АГ отделение. Не знам дали ще имаме възможност това да стане тази година, но така или иначе тези две отделения са включени в инвестиционната ни програма и догодина ще търсим средства за техните ремонти”, каза д-р Васислав Петров.

 

Той информира, че ядрено-магнитният резонанс  все още е в процес на монтаж, който се очаква да приключи до края на месеца. След монтажа ще се извърши обучение от специалист на персонала за работи с новата техника.