Самбисти от СА „Ставен на републиканско в София
Самбисти от СА „Ставен на републиканско в София / netinfo

18 самбисти от СА „ Ставен" Сливен заминават на републиканско първенство по самбо. Състезанието ще е за състезатели до 18 години в залата на ЦСКА в София, съобщи изп.директор на академията Лъчезар Темелков.

При юношите ще се състезават Николай Сосеров в категория 48 кг, Калоян Раднев в кат. 60 кг, Диян Димов в кат. 65 кг, Мариян Иванов и Велиян Велев в каг. 70 кг. В категория 75 кг ще участват Атанас Господинов и  Димитър Димитров, и Борис Георгиев в кат. 81 кг.

При девойките ще се борят Елена Костадинова в кат. 44 кг, Натали Сосерова в кат. 48 кг, Бетина Темелкова и Мидия Ахмед в кат. 52 кг. и Веселина Николова в кат. 56 кг.

Други петима състезатели от СА „Ставен" Сливен ще се състезават за отбора на Белица „Четири лапи". Това са Панайот Георгиев, Румен Радев, Айхан Ахмедов, Атанас Атанасов и Людмила Крумова.

„Спортистите на сливенската академия ще участват във възраст, която с 3-4 години по - голяма от тях. Всеки един медал ще ни радва. Очакваме добро представяне", добави Темелков.

Шампионите на България по джудо се качват на подготвителен лагер на високопланския курорт Белмекен на 4 март. В продължение на 20 дни те ще се подготвят за предстоящото си участие  републикански шампионат по самбо за кадети на 30 март и участието им в състезание за  Купа в Португалия на 12 април.

Сливенските спортисти, представящи страната ни на този международен форум са Здравко Иванов, Божидар Темелков, Иван Стефанов, Натали Сосерова Бетина Темелкова и Веселина Николова.