С песните на Йовчо Караиванов в Селиминово
С песните на Йовчо Караиванов в Селиминово / Дарик Сливен, Архив

26 индивидуални изпълнители и 32 певчески групи ще вземат участие в тазгодишното издание на конкурса - надпяване „С песните на Йовчо Караиванов” . Той  ще събере  любителите на българския фолклор на 25 април от 10.00 часа в село Селиминово, родното място на бележития певец.

Конкурсът се организира от Община Сливен, кметството в село Селиминово и НЧ „Светлина 1926”. Провеждането на надпяването цели да стимулира възпроизвеждането на българската народна песен, да съхранява и разпространява песните на един от най-именитите изпълнители на тракийски песни - Йовчо Караиванов.

Всички изпълнители ще получат диплом за участие, а за отличените с първо, второ и трето място в съответните възрастови категории ще има парични награди. Присъжда се и специална награда на името на Йовчо Караиванов.

Участниците  ще бъдат оценявани от жури в състав:  председател-Ташо Барулов-член на Съюза на българските композитори и преподавател в музикалното училище в  Котел, членове - Маруся Петрова - диригент на хора на АНПТ- Сливен, Огнян Чобанов- фолклорист и Красимира Абраамян- секретар на Сдружение „Читалища”.

Участниците в конкурса са от общините Сливен, Габрово, Шумен, Ямбол, Бургас и др.