Разходка от Сливен до Москва с две изложби
Разходка от Сливен до Москва с две изложби / Общински пресцентър Сливен

Две изложби ще открие Художествена галерия „Димитър Добрович" в Сливен на 17 януари. Изложба „Обичаният Сливен", с творби от фонда на галерията, ще бъде открита в къща - музей „Миркович" от 12 часа на 17 януари - деня, в който преди 133 години руските освободителни войски влизат в града, обяви директорът на галерията Даниела Ненчева.

 „За подреждането й ни провокира откритата наскоро в друг обект на галерията живописна изложба „Сливен, който обичам" с гостуващи творби на съвременни художници", каза още тя. Подбрани са 32 живописни платна на 16 автори, сред които Светлин Русев, Дечко Узунов, а 11 от художниците са от Сливен.

Даниела Ненчева сподели, че изложбата търси различните времеви и живописни реалности. Другата изложба, която открива художествената галерия, е на тема „Разходка из старата Москва". Откриването е от 17.30 ч. в малката галерия за чуждестранно изкуство в къщата „Димитър Добрович". Художествената колекция осветява историята на град Москва, пресъздавайки картини от нейния живот, нрави и многообразни битови подробности, позволяващи да се проследи промяната на образа на града в продължение на няколко столетия.