Призово място за формирование 22220 в турнир по стрелба
Призово място за формирование 22220 в турнир по стрелба / Центъра за подготовка на специалисти – Сливен

Отборът на военно формирование 22 220 – Сливен зае второ място сред състезаващите се 11 отбора в турнира по стрелба за купата на командира на Сухопътни войски, посветен на празника на Сухопътни войски – 19 ноември.

На първо място е отборът на военно формирование 32990 – Пловдив, на трето е отборът на военно формирование 34750 – Карлово. Турнирът се проведе на 4 и 5 ноември 2 в Карлово.

Отборът на военно формирование 22 220 – Сливен e с треньор, ръководител и участник в турнира капитан Красимир Костов. Надпреварата между отборите е в в два етапа: прецизна стрелба с пистолет „Макаров” през първия ден и стрелба в условията на трибоя с автомат „Калашников” и щафетна стрелба с автомат „Калашников” през втория ден.

Със заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Андрей Боцев призьорите бяха наградени с купи и медали и почетни грамоти, връчени от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров, който изтъква в заключителните си думи:

„За мен е чест, че станах свидетел на днешното събитие, на което най-добрите военни спортисти от формированията на Сухопътните войски демонстрираха своите стрелкови умения и спортен хъс и превърнаха шампионата в един истински празник, демонстрирайки своите способности.”