Признание за четирима доброволци, участвали в гасенето на пожар
Признание за четирима доброволци, участвали в гасенето на пожар / Дарик Сливен

 

Четирима доброволци от Сливен получиха грамоти и плакети, за проявена гражданска отговорност. Това са Атанас Стефанов, Боян Атанасов, Петко Петков и Иван Каравелов. Поводът за награждаването е оказаната помощ при потушаването на пожар в планината на 7 октомври. Н

аградите връчи кметът на Сливен Кольо Милеву който заяви , че е възхитен от отзивчивостта и от ентусиазма им. Милев се надява четиримата мъже да станат пример за останалите сливенци.

„Просто бях на правилното място”, заяви Атанас Стефанов, който с офроуд джипа е предложил помощ и е превозил огнеборците. Въпреки жеста си той каза „Техният героизъм, на тези момчета, е по-голям от това, което ние свършихме. Посред нощ, в тези чукари, с едни фенерчета, с които нищо не се вижда. Не знам дали в оборудването им има нещо по-сериозно, но поведението им беше много мъжко. Хубавото беше, че успяхме да погасим пожара, защото гореше фронт от около 2 км”.

Пожарът е угасен около 2 часа през нощта, два часа по –късно започва да духа вятър. И по думите на Атанас Стефанов ако огнището не бе угасено, околноните местносни и близки квартали можеха да горят,  дори с хеликоптер нямаше да бъдат угасени.