Официално откриват зала „Сливен"
Официално откриват зала „Сливен" / Дарик Сливен, архив
Театралният състав при Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” Сливен представя премиерата на на спектакъла „Тютюн” . Проявата е част от Майските дни на културата „Сливенски огньове“.  Началото на постановката е от 18.20 часа в зала „Сливен”.

Проявите в рамките на културните празници на 3 май – сряда от 18.30 ч. в Драматичен театър „Стефан Киров“ ще има концерт на Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ и Младежки танцов ансамбъл „Браво“. На 4 май ще бъдат отбелязани 80 години от рождението и 50 години диригентска дейност на акад. Методий. Ще се състои и концерт „Талантите на Сливен“ на оперни певци, възпитаници на сливенската хорова школа. Събитието ще се проведе в зала „Сливен“ от 19 часа. На 6 май в Кермен е 13-то издание на Фолклорния събор „Кермен“.

На 10 май се навършват 177 години от рождението на Хаджи Димитър. Проявите по случай годишнината ще се състоят в къща-музей „Хаджи Димитър“. В 12 часа ще бъде представена постановката на Драматичен театър „Стефан Киров“ – „Епопея на забравените“. През целия ден музейният обект ще бъде отворен за посещения със свободен вход.