Литературен конкурс за Денят на християнското семейство
Литературен конкурс за Денят на християнското семейство / netinfo
С беседа на тема „Въведение Богородично“; изнесена в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в село Калчево започна отбелязването на Деня на християнското семейство в община Тунджа.

Днес в залата до Кметство в село Робово ще се проведе интерактивно семейно занимание за децата и техните родители от селата Робово, Каравелово и Сламино. Организатори на проявата са специалисти по проект „Желани пространства“ - Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“. В програмата за празника са включени различни занимателни игри, презентации, песни и танци.

От 10.00 ч., потребителите от Дома за стари хора, с. Болярско ще посетят децата от филиал „Радост“, с. Бояджик, при детска градина „Звездица“, с. Скалица; а потребителите от Дневния център за стари хора в село Генерал Инзово ще посетят децата от филиал „Детелина“ при детска градина „Кольо Тенев“, с. Тенево. Денят в село Скалица ще бъде отбелязан с беседи.

Две семейства в село  Генерал Тошево ще отбележат50 години семеен живот. Това са Йорданка и Стоян Пееви (бракът е сключен на 14.05.1967 г.) и Донка и Димитър Димитрови (бракът е сключен на 28.05.1967 г.).