/ община Сливен
В залата на Държавен куклен театър-Сливен, днес, от 17:00 часа ще бъде изнесен музикално-поетичен спектакъл „140 години Свобода“.

В него ще участват поети и писатели от Съюза на рускоезичните писатели в България. Организатори са Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, съвместно с Руски информационен център и Държавен куклен театър – Сливен.

Изложба с икони от фонда на Художествена галерия „Димитър Добрович“ ще бъде открита във фоайето на зала „Сливен“ от 18.30 часа на 27 февруари.

140-метров трибагреник и 140 гайди в Сливен на 3 март

Участие ще вземат смесен хор „Добри Чинтулов“ при Народно читалище „Зора – 1860“ с диригент академик Методий Григоров. Събитието е организирано от Община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович“.

На 2 март, от 12:00 часа в залата на Военен клуб ще се проведе празничен концерт на Военен духов оркестър – Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев. Военно формирование 22220 е организатор на събитието.

Художествена галерия „Димитър Добрович“ и Регионален исторически музей – Сливен организират откриването на художествено-документална изложба „3март“, от 17:00 часа в къща „Миркович“.

Празничен концерт организиран от Община Сливен ще се проведе от 18.30 часа в зала „Сливен“. В него ще вземат участие детски и младежки колективи от Сливен.

140 гайди ще засвирят на 3 март пред сградата на Общината от 10.30 часа. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци от 11:00 часа ще се проведе официалната церемония по издигане Националното знаме на Република България и поднасяне на венци и цветя.

Там ще бъде произнесено приветствено слово от кмета на град Сливен Стефан Радев и отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ.

В 12:00 часа, 140 военнослужещи ще носят 140-метров трибагреник по „Пътя към безсмъртието“ - от паметника на Хаджи Димитър, по улица „Г.С.Раковски“, до паметника на Панайот Хитов.

В 12.30 часа там  ще се състои втората част от празничната церемония по поднасяне на венци и цветя и отдаване на почит. Организатори на събитието са Община Сливен и Военно формирование 22220.

По повод празника, от 12.45 часа ще се проведе54-та лекоатлетическа щафета „Освободител“. Тя ще стартира на булевард „ Г. С. Раковски“, до сградата на

Съда и ще приключи на Новоселски мост. Победитетелите от щафетата ще бъдат наградени за своето представяне. Община Сливен организира това събитие съвместно с Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс.