Полицията в Сливен и Ямбол отбелязва 133 години от създаването на МВР
Полицията в Сливен и Ямбол отбелязва 133 години от създаването на МВР / Дарик Сливен, архив

 

Празнично шествие по повод 133 години от създаването на МВР ще се проведе днес в Сливен на площад „Хаджи Димитър” от 10.00 часа.  Директорът на полицията комисар Никола Геджев тържествено ще приеме строя. Ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България. Отблизо ще могат да се разгледат автомобили и техника, използвани от служителите на реда.  След официалната церемония в сградата  на полицията ще бъде открит музеен кът, посветен на историческото развитие на полицията в град Сливен. В  11.00 часа ще се проведе тържествено събрание.

С Ден на отворените врати в Областна дирекция на МВР ще бъде отбелязан празникът в Ямбол. От 11.00 ч. ще бъдат отворени вратите и на четирите Районни полицейски управления на територията на Ямболска област. Гражданите ще могат да се запознаят отблизо с работата и задълженията, с които е свързано ежедневието на полицейските служители. Посетителите в Областната дирекция ще имат възможността да разгледат изложба от униформи на служители на МВР, ползвани през минали периоди.

Преди това, в 10. 00 часа в сградата на Областната дирекция ще започне тържественото събрание по случай празника. На него ще бъдат наградени служители от ОДМВР – Ямбол, които са постигнали високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления, както и служители, помогнали в подобряването на административното обслужване на гражданите.