Подадените заявления за преброители надхвърля броя на участъците
Подадените заявления за преброители надхвърля броя на участъците / DarikNews.bg

2 702 заявления за преброители и контрольори в предстоящото Преброяване 2011 за подадени в област Сливен за периода 10 ноември- 10 декември в област Сливен. Броят на преброителните участъци и контролни райони е 1570, което показва, че набраните молби са със 72 процента повече от планираните участници. Това нарежда областта сред районите с най-голям интерес към преброяването.

Най-висока активност от страна на кандидатите е отчетена през последната седмица от срока, когато са постъпили 36 на сто от заявленията. При разпределението на желаещите по общини на първо място е община Сливен, както  по брой на подадените документи - 1886, така и по процент на активност - 85 процента повече са желаещите, отколкото предвидените преброители. След това са общините Нова Загора и Котел, съответно с 410 и 282 подадени молби и активност - 37 и 66 на сто. На последно място е община Твърдица с подадени 124.

Списъкът с имената на одобрените преброители и контрольори ще бъде публикуван в сайтовете на общините, а също така списъците ще бъдат изложени на видно място в съответните общини след 10 януари 2011 г.