село Коньово
село Коньово / община Нова Загора
Обновеният площад в село Коньово бе открит на АрхангеловденОфициални гости бяха кметът Николай Грозев и неговият екип, народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателят на Общински съвет-Нова Загора Георги Николов. Музикален поздрав към празнуващите отправиха малчуганите от Детската градина в селото.

Свещеноиконом Иван Иванов отслужи освещаване на обновения площад, след което кметът на селото Митко Симеонов отправи приветствие към присъстващите като подчерта, че този ден е очакване, надежда, радост.

Всеки празник е вяра във всичко онова, което можем да постигнем и в мечтите, които си позволяваме да имаме. Нека и днес бъдем заедно, усмихнати и щастливи, да си пожелаем благополучие и да се помолим на нашия закрилник Свети Архангел Михаил за здраве и благоденствие.

Към жителите и гостите на Коньово се обърна и кметът на общината Николай Грозев. Той изрази своето удовлетворение, че Коньово променя облика си и се превръща във все по-добро място за живеене.

Кметът информира, че Общинската управа възнамерява да продължи с благоустройството на селото и изрази своята молба новите придобивки да бъдат опазвани за бъдещите поколения коньовци.

Градоначалникът, кметът на селото и един от най-малките жители на населеното място прерязаха трикольорната лента и плиснаха менче с вода. Първи на новия мегдан извиха пъстроцветните си хора танцьорите от ДЮФА „Загорчета”.

село Коньово
община Нова Загора

Своя музикален поздрав поднесоха възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и самодейците към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1922” с ръководител Милена Иванова.

В края на тържествената вечер, на площада, във вихъра на танца се понесоха и възпитаниците на ТШ “All steps”, докато в нощното небе едно след друго блясваха съзвездията от сияйната заря. Веселбата завърши с кръшно хоро, на което се хванаха нетърпеливо малки и големи.