Община „Тунджа" отдаде под наем имоти и дворни места с търгове
Община „Тунджа" отдаде под наем имоти и дворни места с търгове / Дарик Сливен, Архив
Търгове за отдаване под наем на общински мери пасица и ливади насрочи община Тунджа. Те ще се проведат на 22 и 23 март в залата на общината.

Първият ден е публичният търг с явно наддаване за отдаване под наем за стопанската 2016-2017 година на свободните пасища, мери и ливади от Общинския поземлен фонд. На 23 март 2017 г., от 9.30ч., на основание чл. 65 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост на ОбС „Тунджа“ и Заповед РД-07-0219 от 06.03.2017 година на кмета на община „Тунджа е обявен публичен търг за продажба на 10 урегулирани поземлени имота, за които не е осъществена процедура по промяна предназначението. Имотите са в землището на село Победа.

За предоставяне под наем за срок от 10 /десет/ години на имоти частна общинска собственост на територията на община “Тунджа”, се предлага едно помещение в село Роза. Със спечелилият търга ще се сключат договори за наем, при заплащане на 100% от месечната наемна цена до 25 число на текущия месец.

Обявен е публичен търг с явно наддаване за продажба на две дворни места в селата Завой и Калчево. Стъпката за наддаване на предлаганите имоти е 5% от началната тръжна цена.

Когато на публичния търг се яви само един кандидат, същият се обявява за спечелил търга, по предложената от него цена, която не може да бъде по-ниска от началната тръжна цена, завишена с една стъпка.

До участие в търга се допускат физически и юридически лица. Лица, които имат просрочени задължения към община „Тунджа” към датата на провеждане на търга, не се допускат до участие в него.