Община Сливен участва в международно изложение
Община Сливен участва в международно изложение / община Сливен

Община Сливен участва за първи път в най-голямото туристическо изложение в Румъния – ХХХ международно есенно туристическо изложение ТТR – Букурещ.

Щандът на България с площ 80 кв.м., е организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и е позициониран в центъра на зала с висока посещаемост. На изложението бяха представени общините Монтана, Чипровци, Русе, Свищов, Габрово, Севлиево, Етрополе, Тетевен, Трявна, Велико Търново, Стара Загора и други.

В тазгодишното издание на изложението са участвали 25 държави, като общият брой на посетителите надхвърлил 16 хиляди души. В панаира са участвали близо 200 компании от Румъния, Австрия, България, Египет, Германия, Индия, Индонезия, Израел, Италия, Турция, Йордания, Унгария и др.

Участието на община Сливен, съвместно с общините Котел и Твърдица, е една от предвидените дейности  по проект „Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури и епохи”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 година.