Община Ямбол получава 7 бивши военни имота
Община Ямбол получава 7 бивши военни имота / сн. архив Дарик - Сливен

Община Ямбол получава седем бивши армейски имота в града. Те се намират в ж. к. „Бенковски", на ул. „Търговска" № 81 и в местността „Червен баир" и са с обща площ от 720 дка, съобщиха от Областна администрация.

На днешното заседание на Министерски съвет две от точките пряко касаеха община Ямбол и затова в заседанието участва областният управител на Ямбол Таня Димитрова. По предложение на министъра на отбраната и министъра на регионалното развитие и благоустройството е взето решение за безвъзмездно прехвърляне на имоти държавна собственост в собственост на община Ямбол, както и е взето решение за обявяване на имот публична държавна собственост за имот частна държавна собственост и прехвърлянето му в собственост на общината по предложение на министъра на регионалното развитие.

Намерението на общината е да използва имотите за осъществяване на жилищно строителство, оптимизация на инфраструктурата, изграждане на търговски центрове, зони за отдих на населението и за комплексно обществено обслужване. Общината получава и част от още един имот - бившият радиопредавателен център на МВР край село Джинот, който се ползва и поддържа от общината Ямбол ползва повече от 20 години.