Новият общински съвет в Сливен без председател
Новият общински съвет в Сливен без председател / netinfo
Ново общинско предприятие,ще изгражда, поддържа, почиства и стопанисва паркове, градини, междублокови пространства, улично озеленяване и други обществени озеленени площи на територията на Община Сливен. Решението беше прието днес от Общинския съвет.

С мнозинство общинските съветници приеха и Правилник за организацията и дейността на общинското предприятие „Озеленяване”.

В него ще работят 40 души. Със създаване на специализирано звено за управление и организиране на дейността по озеленяване в Община Сливен ще се повиши контрола и качеството на услугата, което ще доведе до създаването на по-благоприятни условия за живеене и инвестиране на територията на общината.

„В защита интересите на общината е целесъобразно да се промени начина на организация на дейността по озеленяване”, заяви кмета Стефан Радев. Обособяването й в предмет на дейност на общинско предприятие ще доведе до много по-ефективно използване на средствата, които към момента влага Общината, възлагайки я на фирма-изпълнител.

„Ще бъде постигната максималната ефективност от управлението на общинските финанси, защото няма да се цели формиране на печалба, но това ще доведе до оптимизиране на разходите, повишаване качеството на извършваната услуга, ще се повиши ефективността и оптимизацията на трудовия процес, ще бъде постигнат социален ефект, чрез разкриване на нови работни места”, уточни още Радев.

Изпълнението на настоящото решение се възлага на кмета на община Сливен Стефан Радев и влиза в сила от 01 май 2017 г.