Не извадиха активите на инфекциозно отделение от капитала на болницата в Нова Загора
Не извадиха активите на инфекциозно отделение от капитала на болницата в Нова Загора / netinfo

Предложението за отмяна на решение № 68 гласувано на заседанието на общинските съветници през месец март и внесено от общинския съветник Сашо Боев предизвика най-много дебати на днешното заседание на Общински съвет Нова Загора. Решение № 68 е свързано с изваждането на активите на инфекциозно отделение от капитала на МБАЛ „Света Петка Българска”. В мотивите си за внасянето на точката Боев подчерта, че съветниците не са били запознати със становището на завеждащия отделението д-р Володя Игнатов.

По време на дебатите се изказаха много и различни мнения. „Въпросът за закриването на инфекциозното отделение никога не е стоял на дневен ред. Докато в двора на МБАЛ не се построи новата сграда на инфекциозното отделение, специалистите ще продължат да си работят, както досега в старата сграда. След изграждането на новото отделение, инвеститорите които проявяват интерес към мястото ще могат да започнат изграждането на обекта си.”, заяви заместник кметът Галя Захариева във връзка с изказванията на общинските съветници. След поименно гласуване с 16 гласа „ЗА” и 11 „Против” общинските съветници подкрепиха предложението на Сашо Боев. Останалите предложения в дневния ред на заседанието, които бепредварително обявен получиха единодушната подкрепа на съветниците.

Преди началото на заседанието общинския съветник Ирина Аврамова прочете декларация от специалистите и служителите в Исторически музей – Нова Загора във връзка с бъдещето на културната институция, след като стана ясно, че бившия директор Иван Желев е спечелил делото в Окръжен съд за възстановяване на работа. В декларацията е описана работата по време на управлението на Желев и след това, както и становището на служителите. „Категорични сме, че възстановяването на Желев, като директор ще сложи край на положителните тенденции в музейната работа в общината. Постигнатото д много усилия през последните четири години малко по-малко ще бъде унищожено..... В случай, че е възможно той да бъде назначен на друга длъжност в музея, различна от директорската, ние няма да имаме възражения. Напротив – ще направим нужното за адаптирането му към новия порядък и климат в колектива.”, се казва в декларацията.