Назначиха социални асистенти в Стралджа
Назначиха социални асистенти в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Нови 36 социални асистенти от община Стралджа, които ще се грижат за 75 потребители получиха заповедите си за назначение в първия си работен ден. Предоставянето на социалната услуга ще бъде във времето 1 май 2013 г. - 30 април 2014 г., като един социален асистент ще обслужва най-малко двама потребители.

В деня на връчването на заповедите ръководителят на проекта зам.-кметът Мария Толева припомни задълженията на всеки от личните асистенти и значението на работата, която им се възлага. 16-месечната програма има за  цел да се създаде устойчив модел за предоставяне на услуги в домашна среда, осигуряване нужното внимание към хора, които имат здравословни проблеми и са в невъзможност да се справят сами с обслужване и комуникации. Тя представи и екипа по изпълнение на проекта, обърна внимание на  сериозния социален ефект  който той ще има във всяко селище с  потребители на услугата.

В своето обръщение към новоназначените лични асистенти кметът на общината Митко Андонов изрази увереността си, че това ще бъде поредния добре изпълнен проект, който ще осигури спокойствието и сигурността на нуждаещите се. Той припомни, че за общината социалната политика има своето приоритетно място и грижата за хората е важна съставна част от ежедневната работа.