Награждават победители в конкурс за есе На колене пред писмената
Награждават победители в конкурс за есе На колене пред писмената / netinfo
Наградите от конкурса за есе на тема „На колене, български роде пред писмената” ще бъдат връчени тази вечер от 17 часа в читалище „Зора”. Конкурсът е посветен на 1 100 години от смъртта на св. Цар Борис-Покръстител и се провежда под патронажа на областния управител Христина Чолакова. Конкурсът бе обявен от Център „За духовни и социални дейности”, Фондация „Памет”, „Демократичен съюз на жените” и сдружение „Мати Болгария”.

Журито под председателството на Соня Келеведжиева – преподавател по български език и литература в ГПЗЕ „З. Стоянов”, литературен критик и автор, определи победителите в конкурса.

В първа група – за ученици от 8 и 9 клас първо място се присъжда на Веселина Кискинова от 9 „в” клас на ГПЗЕ „З. Стоянов”, която освен диплом, получава като награда и екскурзия до Охрид. Заелият второ място - Кирил Димчев от 9 „в” клас на ПМГ „Д. Чинтулов”, и класираната на трето място – Илияна Димова от 9 „г” клас на ПМГ, ще получат диплом и предметни награди.

Във втора група за ученици от 10,11 и 12 клас първи се класира Владимир Минчев от 10 „в” клас на ГПЗЕ, който също е награден с екскурзия до Охрид. На второ място са Стефан Рашев и Неда Петрова от 10 „а” клас на ГПЗЕ, а на трето – Стефан Донев от 12 клас на Хуманитарна гимназия „Д. Дамянов”. Те също получават диплом и предметни награди.