Над 600 от област Сливен отиват на тържествата на Бузлуджа
Над 600 от област Сливен отиват на тържествата на Бузлуджа / Дарик Сливен

Над 600 членове и симпатизанти на БСП от област Сливен ще участват в   Националния събор на левицата „Воля за промяна! Сила за действия!" на 31 юли под връх Бузлуджа. В местността „Историческа поляна" ще бъде отбелязана 119-тата годишнина от социалистическото движение в България и празника на БСП - 2 август.

Към Бузлуджа от Сливен ще тръгнат 9 автобуса, от община Твърдица - 2,   от Нова Загора - 1 и около 20 леки коли, съобщиха от Клуба на БСП в Сливен.   

Днес членове на Младежката организация на социалистите в Сливен ще участват в Казанлък в дискусия на тема: „Бузлуджа - пътят към една мечта". Своето виждане - какво е лявото в 21-ви век и кои са каузите му ще представят млади социалисти от различни градове на страната. В дискусията ще се включат председателят на НС на БСП Сергей Станишев, членове на ръководството на партията, народни представители от Коалиция за България и български евродепутати-социалисти, съобщават от пресцентъра на БСП. 

Всички участници ще получат малка книжка с програмата, приета на Учредителния конгрес на Българската социалдемократическа партия - Бузлуджа, 2 август 1891г.