Над 45 млн. лева внесени в НАП-Ямбол от данъци и осигуровки
Над 45 млн. лева внесени в НАП-Ямбол от данъци и осигуровки / netinfo

Над 45 млн. лева от данъци и осигуровки са постъпили в НАП-Ямбол през първите седем месеца на 2012 г. Сумата е с близо 7 млн. лева повече от миналогодишните постъпления за същия период. Приходите от данъци са 23,5 млн.  лева, докато през миналата година сумата е била с над 5 млн. лева по-малка.

Над 10,5 млн. лева са постъпили от данъци на физически лица, които също бележат ръст. С повече от 1,2 млн. лева са се увеличили и постъпленията от корпоративен данък.

Почти 8,5 млн. лева са постъпленията от ДДС, които надвишават миналогодишните приходи с 2,5 млн. милиона лева. Сумата внесена от жителите на област Ямбол за осигуровки е близо 22 млн. лева, от които 13 млн. са вноски за държавно обществено осигуряване, а над 6,5 млн. лева са здравни вноски, направени към Националната здравноосигурителна каса.

През летните отпуски ямболии, които работят в чужбина, масово възстановяват здравните си права, за да ползват медицински и стоматологични услуги в страната.

За улеснение на клиентите на НАП в офиса на агенцията в Ямбол работят с плаващо работно време и са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите.