Над 120 първокласници в община Стралджа
Над 120 първокласници в община Стралджа / Община Страджа

С химна на България и стихотворението „Аз съм българче” на Иван Вазов започна новата учебна година в най-голямото общинско училище СОУ”П.Яворов” в Стралджа.

С „Добре дошли!”  в родното училище!” и топли приветствени думи се обърна директорът Валентина Маринова, която подчерта, че СОУ притежава една прекрасна материална база и много добри квалифицирани опитни педагози, което гарантира на учениците овладяване на необходимите знания и умения за изграждането им като личности и достойни българи.

Учениците бяха приветствани  и от кмета на общината Митко Андонов. „Като кмет на общината аз ви уверявам, че образованието е и ще бъде приоритет за нас, че всяка година ще се опитваме да надграждане постигнатото в тази област, защото знаем, че инвестицията си заслужава. Тя чертае очакването ни за по-добро бъдеще!”, каза той.

Минутки преди към класните стаи да се отправят всичките 61 първокласници в небето над СОУ полетяха разноцветни балони.

Над 120 първокласници в община Стралджа
netinfo

В 26-те паралелки на СОУ”П.Яворов” тази година под грижите на 38 преподаватели ще се учат 553  ученици.   В полуинтернатни групи от І до VІІІ клас са назначени 16 възпитатели. За пътуващите ученици са осигурени два училищни автобуса. На желаещите да се хранят в ученическия стол се предлага обяд. За новата учебна година  в СОУ”П.Яворов” са извършени основни и текущи ремонти на различни кабинети и санитарните възли.

Ремонт за 12 000 лв. е осъществен на стаите в приземния етаж, 3 000 лв. са вложени за ремонт на котелното помещение. Оборудването на компютърната зала е за около 10 000 лв.

В ОУ”Св.св.Кирил и Методий” Стралджа  днес приеха 484 ученици в общо 17 паралелки І-VІІІ клас. Първокласниците тази година са  43. Голям е напливът за прием в полуинтернатните групи, където до момента са приети 63 деца, 45 от които на 6 г. и 23- на 5 г. И тази година се реализира проект „Училище без отсъствия” на обща стойност 5900 лв.

За трета поредна година ще се работи по успешния и интересен проект „Успех”. Училището ще кандидатства по проекта „Училищен плод”.  Новата учебна година беше тържествено открита и в ОУ”Хр.Ботев” Войника.