На  Преображение Господне в с. Скалица
На Преображение Господне в с. Скалица / netinfo

На  християнския празник Преображение Господне в с. Скалица, община „Тунджа“ се срещнаха потребителите от Дневен център за възрастни хора с увреждания “ Св. Франциск“ - с. Веселиново, Дневен център за стари хора - с. Генерал Инзово, Център за социална рехабилитация и интеграция - с. Калчево и Дома за стари хора „Христо Ботев“ в с. Болярско. Домакини на срещата бяха екипът и потребителите на Дневен център за стари хора в с. Скалица.

Идеята на тази първа по рода си опознавателна среща бе всяка от социалните услуги, работеща на територията на община „Тунджа“ да представи своята дейност – ежедневие, празници, делници и утвърдени във времето традиции и да създаде възможност за нови запознанства, пълноценни социални контакти и приятелства между хората, ползващи подкрепа в общността.

Гости на срещата бяха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и заместник-кметът Станчо Ставрев, които поздравиха всички присъстващи и изразиха своето задоволство от факта, че усилията на ръководството на община “Тунджа“ за разширяване на спектъра от социални услуги в общността не е бил напразен, след като виждат толкова много радост в очите на всички участници в срещата.