М. Славов: България няма нужда от политически еднодневки
М. Славов: България няма нужда от политически еднодневки / netinfo
„Причините за репликите между премиера и Бойко Борисов са чисто предизборни. ГЕРБ се създаде с единствената мисия и цел да участва в управлението и то ако може да го обсеби изцяло, коментира председателят на БСП в Сливен Мартин Славов.

„През последните 20 години бяхме свидетели на много такива политически субекти, създадени с тази цел, която е фиксидея и изиграва лоша шега на тези, които я преследват, защото тя се превръща в мания. В опита за нейното преследване много политически фигури, преследвайки свръх амбицията си изпадат в крайности, които им носят негативен ефект. Това ще се получи и с партия ГЕРБ, която в момента е хиперактивна и която работи само, за да злепостави правителството, без да прави преценката, че по този начин хули и България. Българската държава няма нужда от политически еднодневки.”, смята общинския лидер на БСП. Той определи като цел на партията запазване на представителството на трима депутати от Сливен.

„Всяка коалиция може да е възможна, когато има взаимно разбирателство и принципно съгласие по отношение на основните приоритети – икономическа стабилност, последователна социална и открита политика, която не стимулира корупцията и определени кръгове, т.е. всяка една коалиция на принципна основа е възможна, ако е в интерес на обществото”, заяви Мартин Славов в отговор на въпроса какво ще стане ако единствения възможен партньор на БСП в бъдещото правителство се окаже ГЕРБ.