Лекоатлетическа щафета и масов крос по повод 3 март
Лекоатлетическа щафета и масов крос по повод 3 март / Дарик Сливен, Архив

Проявите по повод 135 години от Освобождението на България в Сливен стартират на 1 март. В 16.00 ч. ще се проведе празничен концерт на читалищни колективи, като домакин е Народно читалище „Х. Димитър" - Сливен. В 17.00 ч. в къща „Миркович" ще бъде открита изложбата „Освобождението", а в 18.00 ч. е концертът на смесен хор „Добри Чинтулов" в чест на 3 март и Деня на любителското художествено творчество.

На 3 март тържествата започват в 11.00 ч. на пл. „Х. Димитър" с церемония по издигане на националното знаме на Република България и приветствено слово по повод националния празник. Ще бъде отслужена панахида в памет на загиналите воини за освобождението на България и благодарствен молебен. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

В 11.45 ч. ще стартира лекоатлетическата щафета „3 март" и масов крос „Освободител". Победителите ще бъдат наградени след финала. Вечерта, в 18.00 ч. в залата на драматичния театър ще бъде показан спектакълът на Илия Луков „С песен през вековете", с участието на Детски танцов ансамбъл „Българче" при ОУ „Хр. Ботев" и читалище „Х. Димитър".