Лечков: Заложници сме на личните интереси на група общински съветници
Лечков: Заложници сме на личните интереси на група общински съветници / DarikNews.bg

Кметът на Сливен Йордан Лечков заяви, че всички сме заложници на личните интереси на малка група общински съветници, които преследват своите цели и пречат на планираните общи дела. Така той коментира проведената на 12 август сесия на Общинския съвет. Той смята, че тези съветници са вплетени в конфликт на интереси.

«По-голямата част от съветниците, с изключение на тези, които имат собствен бизнес, живеят на гърба на всички нас и печелят пари от общинския бюджет», каза кметът. Той увери, че проектът за актуализацията на общинския бюджет ще бъде внесен отново на следващата сесия на местния парламент.

„Бюджетът мина по комисиите, но видяхте, че не го гласуваха в залата. Попитах ги къде сме ощетили общината. Не само, че не сме я ощетили, а сме я обогатили", каза той. Според него по време на гласуването за избор на председател на Общинския съвет не е спазена тайната на вота.

Кметът смята, че част от съветниците не са гласували по съвест : „Бях сигурен, че ако всичко беше нормално, щяхме да изберем правилния председател. Но доста хора като се отчитат, не могат да гласуват по съвест. Още по-жалкото е, че са страхливи, че са заложници". Кметът няма информация дали делото срещу него е прехвърлено към Върховна касационна прокуратура. Според него, ако е така, означава, че прокуратурата в Сливен не може да си свърши работата. Той отново потвърди, че няма никакви притеснения за извършваните проверки.

На въпрос на журналисти има ли развитие въпроса с незаконните гаражи, кметът заяви, че проблемът ще се реши постепенно. На този етап все още няма разрешение, но до 20-30 дни ще започне премахването на незаконно поставени бараки.