Кулинарен фестивал готви Болярово за празника си
Кулинарен фестивал готви Болярово за празника си / Общински пресцентър Болярово

Идеята за кулинарен фестивал по повод празника на град Болярово бе обсъдена на среща в Младежкия дом в общинския център. Друг голям повод е честването на 40 години от създаването на града, което е предпоставка за специалната подготовка. На срещата присъстваха общинският кмет Христо Христов, секретарят Мария Чанева, кметове и кметски наместници, общински служители и граждани.

Емил Върбанов от Национален фонд „Култура” каза на срещата, че в общината има църква във всяко населено място и шест читалища, което му е дало основание да обмисли възможност за някакъв фестивал, какъвто не е правен в района и ще бъде характерен за областта. Точно така се родила идеята за кулинарен фестивал. При наличието на производство на месо, хляб, метли, мед и толкова други продукти в общината, едно такова мероприятие би обединило хората, заставайки зад тази идея.

Кметът на общината Христо Христов приветства идеята и увери, че начини за финансиране има, а празникът на града може да бъде предшестван от други събития в няколко дни и да се организира по съвсем различен и оригинален начин.

 

Кметовете и кметските наместници приеха идеята всяко населено място да има отделно представяне, след което стана ясно, че предстоят и други срещи, на които ще се обсъжда и доразвие идеята, както и сформиране на екип, който ще поеме организацията.