Кръг от националния шампионат по драг рейсинг в Сливен
Кръг от националния шампионат по драг рейсинг в Сливен / Спортен клуб „Сливен драг тийм“

 

Сливен е домакин на първия кръг от националния шампионат по драг рейсинг. Авто надпреварата ще се проведе на летище „Бършен“ на 27 и 28 април. През първия ден ще се проведат тренировките, а в неделя от 8 часа сутринта започват квалификациите. Състезанието стартира в 10 часа, а крайният срок за записване и заплащане на таксите за участие, е до началото му.

За всички участници са предвидени награди, а за победителите в професионалните класове има осигурен и паричен награден фонд. Зрителите, които искат да наблюдават надпреварата ще трябва да заплатят билет на стойност 10 лева, който важи за двата дни.  Всеки един закупил билет ще има привилегията в съботния ден да се пусне по трасето, за да изпробва възможностите на своя автомобил.

Класовете, в които драгстърите ще се състезават тази година, са разделени условно на два вида – професионални и аматьорски, съобщи за Дарик  членът на спортен клуб „Сливен Драг тим“, който клуб е организатор на националния кръг в Сливен Веселин Кабаджов.

Професионалните класове са A, В, С, а аматьорските са – автомобили с предно предаване, със задно задвижване, автомобили с 4х4 задвижване и стрийт дизел. Автомобилите ще се надпреварват на права отсечка от 402, 33 метра. Драг-рейсингът е състезание между два автомобила, със старт от спряло положение, на определена дистанция. Победител е този, който пръв пресече финала.