Краси Аврамов от Сливен ще представя България на Евровизия в Москва
Краси Аврамов от Сливен ще представя България на Евровизия в Москва / netinfo

 

Песента "Illusion" на Красимир Аврамов ще представи България на международния конкурс „Евровизия” в Москва. Парчето събра повече от 55% от гласовете на зрителите по време на заключителната вечер в зала 1 на НДК в събота. 15 минути бяха определени за гласуване чрез телефонно обаждане или SMS. Красимир Аврамов е роден в Сливен. Завършва НАТФИЗ в класа на проф. Васил Инджев. Той прави кариера като тенор-алтино, рядко срещан висок мъжки глас.

През 1998 заминава за САЩ и се установява в Лос Анджелис. След много концерти по целия свят, Красимир печели наградата „Суперзвезда на годината" на музикалните награди в Лос Анджелис през 2005 година. Той е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в престижния Кодак Театър, мястото, където връчват Оскарите. Последният му албум „Popera" носи на Красимир Аврамов признанието за основоположник на нов стил в музиката - своеобразна симбиоза между поп и опера.

Преди седмица Краси Аврамов бе в Сливен. Той призова родния си град да го подкрепи на 21 февруари.  

Песента „Illusion" е микс между поп, опера, фолклор и характерни вокали.

43 държави ще участват в "Евровизия 2009", 25 от тях ще се явят на финала, който е на 16 май. Конкурсът се очаква да бъде наблюдаван от близо 100 милиона зрители.

Първият полуфинал на "Евровизия 2009" ще се проведе на 12 май в Москва. На него ще участват общо 19 държави. За да се класираме за финала, ще трябва да преборим представителите на Румъния, Турция, Македония, Чехия, Швейцария, Португалия. В нашата група са още Босна и Херцеговина, Швеция, Израел, Белгия, Андора, Черна Гора, Исландия, Грузия, Финландия, Беларус, Малта и Армения. Втората полуфинална вечер е на 14 май.

Миналата година Русия спечели конкурса с песен на Дима Билан. Досега България е участвала на "Евровизия" четири пъти. Най-големият ни успех е от 2007 г. Тогава песента "Вода" на Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи се класира на пето място.