Книги на сливенски автори представиха на Петъчния литературен салон
Книги на сливенски автори представиха на Петъчния литературен салон / Архив Дарик Сливен

Над  50 книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2009 г., бяха представени на първия за новата година Петъчен литературен салон в Регионална библиотека "Сава Доброплодни", информират от там. Преди началото на срещата с едноминутно мълчание бе почетена паметта на поета Марин Паскалев и поетесата Сийка Аранудова.

Деветнадесет стихосбирки на сливенски автори са били издадени през изминалата година. Автори са вече изявени творци като Петя Александрова, Кети Бозукова, Камен Васевски, Сава Пеев, Елена Милчева и др.

През 2009 г. са издадени и  над  30 книги с проза - художествена  и отраслева литература: историко-краеведски изследвания и сборници, пътеписи, биографични и есеистични издания, изследвания в областта на църковната музика, сборници с песнопения. Сред авторите на художествена проза са утвърдени писатели като Атанас Славов, Йордан Калайков, Андрея Илиев, Маргарит Абаджиев и др. Сред включените в представянето книги  са били и тези на Н. В. Пр. Йоаникий, Митрополит Сливенски "Бисери от духовната съкровищница" и „За ангелите, демоните и митарствата според свети отци на църквата".

На салона бяха представени и четири издания на Регионална библиотека "Сава Доброплодни". 

Продукцията на сливенските автори бе представена от Тенко Тенев - поет, председател на Дружеството на писателите в Ямбол,  и литературният критик Димитър Бечев - директор на Регионална библиотека "Георги Раковски" в Ямбол.