Избраха председател на Обществен съвет по социално подпомагане
Избраха председател на Обществен съвет по социално подпомагане / netinfo

Заместник-кметът на Ямбол Нина Русева бе избрана за председател на Обществения съвет по социално подпомагане и услуги в община Ямбол. Това стана по време на първото редовно заседание на консултативния орган. За секретар бе избрана Атанаска Бонева - директор на Център за обществена подкрепа „Усмивка".

Съставът на съвета бе определен на последното заседание на Общински съвет Ямбол, през декември 2009г. В него участват общо девет представители на местната власт, социални и здравни институции и неправителствени организации. Общественият съвет по социално подпомагане и услуги в община Ямбол е консултативен орган за осъществяване на сътрудничество, координация и консултация между общината, централните държавни органи и доставчиците на социални услуги с цел реализиране на социалната политика в общината. Той се създава на основание Закона за социално подпомагане. Членовете на съвета дадоха положително становище за кандидатстване пред оперативните програми с  два социални проекта на община Ямбол. Проектите са насочени в подкрепа на хора с увреждания и самотно- живеещи възрастни, както и към деца, лишени от родителски грижи.

Участниците в заседанието се запознаха и с правилника за дейността на консултативния орган, приет от Общински съвет Ямбол.