Гръцка делегация в Нова Загора
Гръцка делегация в Нова Загора / netinfo

 

Официална среща между ръководствата на община Нова Загора и побратимената гръцка община Ферес се проведе днес в залата на Община Нова Загора. На срещата присъстваха и представители на бизнеса, които се запознаха с гръцките гости. След откриването, кметът на Ферес представи официално целта на своето посещение и общинския съветник в Община Ферес Панайотис Константинидис, който е председател на есенния селскостопански панаир, провеждан ежегодно във Ферес.

„Целта на посещението ни е да отправим покана към представителите на бизнеса в община Нова Загора за участие в традиционния ни международен панаир на селскостопанска техника и продукция, който за 14-та  поредна година ще се проведе във Ферес в началото на месец септември. Тази година панаирът ще се проведе от 11-ти до14-ти септември и затова молбата ни е до края на месец август да потвърдите своето участие.", информира Панайотис Константинидис. За първи път тази година на панаира ще бъдат показани не само селскостопанска техника и продукция, но и различни животни. По време на срещата представители на местния бизнес, които са вземали участие в предишните издания на изложението, след сключването на договора между двете общини, изразиха възхищението си от условията, които са им били предоставени и заявиха намеренията си и тази година да вземат участие в панаира. Панайотис Константинидис заяви, че павилионите за излагане на българската стока, както и миналата година, ще бъдат безплатни.

Преди срещата в залата на Община Нова Загора кметовете Николай Грозев и Георгиус Устоглу откриха обновената улица „Хан Аспарух" в частта й от улица „Петко Енев" до ул. „Димитър Благоев". В участъка е подменена не само уличната и тротоарната настилки, но и водопроводната мрежа. Подмяната на водопроводната мрежа е по проект на МРРБ и е на стойност около 200 000лв. За ремонта на уличното платно и тротоарите от капиталовите разходи на Община Нова Загора са вложение 370 416, 95лв. Ремонтът бе извършен за четири месеца, като фирмата изпълнител даде 5 години гаранция, информира заместник-кметът на община Нова Загора инж. Данка Чиликова.