Градушка и дъжд в Сливенско нанесоха сериозни поражения на селскостопанската продукция и на сгради
Градушка и дъжд в Сливенско нанесоха сериозни поражения на селскостопанската продукция и на сгради / Община Сливен

През последните 3-4 дни в община Сливен са паднали над 100 литра дъжд на квадратен метър. Навсякъде е подгизнало, има много проблеми. Това съобщи за Дарик Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи” в общинска администрация. Падналият вчера следобед обилен дъжд, придружен с градушка е нанесъл сериозни щети на селскостопанската продукция в района на селата Бозаджий и Старо село. Пред Дарик жители на селата съобщиха, че градушката не е пощадила нищо – както лозята извън населените места, така и насаденото в домашните градини, пострадали са и овощните насаждения.

Почти във всички населени места на общината има улици с отнесени от водата настилки. Сотирска река е излязла от коритото си, нанесени са щети на прилежащи имоти – къщи и селскостопански сгради в село Сотиря. Очаква се нивото на водата да падне, за да може екипи на пожарната да започнат отводняването на къщите. В село Стара река водата е отнесла земно-насипната дига и хората нямат достъп до имотите си.

Немалко поражения дъждът и градушката са нанесли и в Сливен. Изчаква се падането нивото на водата, за да започне работа по отводняване на къщи в ромския квартал „Надежда”. Протекъл е таванът на драматичния театър, на читалище „Зора” и на галерия „Димитър Добрович” в центъра на града. „Екипи работят навсякъде, на места изчакваме падането на нивото на водата, тъй като достъпът е невъзможен” – добави Кънева.