Есенен театрален сезон откриват в Сливен
Есенен театрален сезон откриват в Сливен / netinfo

Есенен театрален сезон Сливен`2008 ще бъде открит днес. С него ще бъде отбелязана и 90-годишнината на Сливенския драматичен театър. Театралното събитие ще бъде открито с юбилеен концерт под режисурата на проф. Пламен Марков и с участието на Ивайло Христов, Димитър Рачков, Атанас Атанасов, Валентин Танев и други театрали. Началото е 17 часа в Драматичен театър „Стефан Киров”.

Ще бъдат представени юбилеен албум и съпътстваща изложба на сценографа Нейко Нейков. Вечерта след откриването ще има и прожекция на спектакъла „Молиер или съзаклятието на лицемерите” от Михаил Булгаков с режисьор Слави Шкаров. Това съобщи за Дарик директорът на Драматичен театър „Стефан Киров” Николай Недялков.

По време на салона ще бъдат представени пет български и един унгарски спектакли. Сливенският драматичен театър ще представи пиесата „Какво се случи след като Нора напусна мъжа си или опорите на обществото” от Елфриде Йелинек.

Другите съпътстващи мероприятия са уличен парад на електронната музика, документален филм за Любен Гройс, концерт на оркестър „Карандила” и огнено шоу в Градската градина. За гражданите и гостите на града, организаторите са предвидели и кулинарна изненада.

Есенния театрален салон се провежда под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов, спонсор е община Сливен. Тя подпомага проявата с 15 хиляди лева. От тази година културната проява ще е ежегодна, уточни Николай Недялков.