Димитър Димов е кандидатът на „Атака” за кмет на Сливен
Димитър Димов е кандидатът на „Атака” за кмет на Сливен / Здравка Танева

Димитър Димов е кандидатът на ПП „Атака” за кмет на община Сливен. Днес той обяви пред медиите и кандидатите за кметове на община Нова Загора - Стоян Пенев и на Твърдица - Минка Чернева. „В Котел ще се явим със силна листа за общински съветници” - уточни Димов.

Той очерта няколко опорни пункта в своята предизборна програма, като създаване на звено „Общинска полиция” от млади и работоспособни хора, които да въведат ред в Сливен; увеличаване броя на българските деца чрез стимулиране на раждаемостта с помощи за млади семейства с поне средно образование; справяне с проблема с неплащането на консумираната вода в ромските махали и др.

Димитър Димов заяви, че представителите на „Атака” в местните избори ще бъдат единствената твърда опозиция на сегашната власт, тъй като в момента сред останалите кандидати течели вътрешни преговори.

Димитър Димов бе народен представител в 42-то НС. Член е на Контролния сбор на ПП „Атака”, регионален координатор за Югоизточна България и областен координатор в Сливен и Бургас.